U 11 – Skvělé 6. místo na MČR Ostrava 2024

Děvčata z týmu U 11 se ve dnech 26.-28.4.2024 zúčastnila Mistrovství republiky v minibasketbale v Ostravě. Za celoroční dřinu to byla pro tuto kategorii třešnička na dortu a také poslední turnaj sezóny.  

První tým, na který blanenská děvčata narazila, byl z nedaleké Olomouce. Na dívkách byla vidět nervozita, ale i tak se do svého soupeře zakously a s přehledem vyhrály 90:17.

Druhý zápas skupiny A jsme odehrály proti domácímu týmu SBŠ Ostrava. Zápas začal vyrovnaně, ale bohužel hned v první minutě došlo ke zranění kapitánky týmu Ley Krátké. Její zranění bylo tak vážné, že již do bojů na MČR nenastoupila. Toto zranění způsobilo blanenským děvčatům šok, a ta se již nedokázala zcela zkoncentrovat na hru. Přesto, že bojovala srdnatě, prohrála s domácím týmem 47:85.

I tak holky splnily cíl, který si daly, a to postoupit ze skupiny.

Druhý den turnaj vstoupily zápasy do vyřazovacích fází. Dopoledne se děvčata postavila proti týmu HB Basket Praha. Již předem bylo jasné, že to bude lítý zápas. Bojovalo se o každý bod. Pražský tým získal díky malému zaváhání blanenských dívek náskok, který naše děvčata začala stahovat. I přes velké nasazení a úsilí, nakonec ale štěstěna nebyla na naší straně a zápas skončil prohrou 27:32. Tým HB Basket Praha byl nakonec vítězem celého mistrovství a jediný, kdo je dokázal potrápit, byl pouze náš tým. 

Druhý den jsme uzavřely zápasem proti týmu BK Slovanka Pardubice. V tomto utkání se rozhodovalo, zda se dostaneme do bojů o páté, či sedmé místo. Zápas se od první chvíle vyvíjel jednoznačně pro nás, bylo vidět, že naše děvčata mají navrch. Takže vítězství 72:38 posunula BK Blansko do nedělního boje o 5. místo proti týmu BK Strakonice.

V neděli, poslední den turnaje, čekal všechna družstva rozhodující zápas. Každý tým se snažil vyhrát a umístit se co nejlépe. Nervozita z utkání se bohužel projevila i na hře našich dívek. Tým ze Strakonic využil každé naše zaváhání, a tak nás porazil s výsledkem 36:60.

Blanenská děvčata na Mistrovství České republiky obsadila 6. místo. Při tom navíc získala mnoho zkušeností a
nových zážitků.

Děkujeme našim sponzorům SERVIS ZDVIHACÍCH ZAŘÍZENÍ, AT WELDSTEEL a FasterFish s.r.o., že jsme se díky jejich podpoře mohly zúčastnit tohoto turnaje. 

Vendula Krátká


aktuality/bIMG_4519.jpg aktuality/bU11_MCR.JPG