Boj o postup na MČR až do konce

V sobotu jsme odehráli odvetné utkání o postup na MČR s KP Brno. Po nešťastných dvou porážkách v domácím prostředí před dvěma týdny jsme museli první utkání vyhrát, aby i v posledním utkání bylo o co hrát. To se nám podařilo. Po vyrovnaném průběhu celého utkání jsme zvítězili o 4 body. V druhém utkání jsme museli zvítězit minimálně o 9 bodů, abychom si vynutili alespoň prodloužení. Holky bojovaly až do konce. Do poslední čtvrtiny nastupovaly se 4 bodovým náskokem, ale s vědomím, že potřebujeme tento náskok více jak zdvojnásobit. To se sice nepodařilo, ale i přes konečnou prohru o tři body si holky zaslouží absolutorium za výkon, jaký dnes předvedly. Obě utkání patřily k vrcholům celé sezóny a já jsem na ně hrdý za to, jaký basketbal předváděly nejenom v průběhu celé kvalifikace, ale hlavně za to, jakým basketbalem se prezentují už třetím rokem po sobě. I když jsme se letos na MČR neprobojovali, čeká nás ještě Festival v Ústí nad Labem, kde podobně jak na MČR poměříme síly s ostatními týmy z celé ČR a já věřím, že i zde předvedeme skvělý basket.

První utkání

KP Brno : BK Blansko : 35 : 39 (8:8, 20:17, 24:27)

Body:

Musilová Michaela a Streitová Michaela 8, Peřinová Anna a Tesařová Sofie 5, Ježová Adéla a Broďáková Vendula 4, Tesařová Selma 3 a Machačová Alexandra 2.

Druhé utkání

KP Brno : BK Blansko : 47 : 44 (9:14, 22:21, 33:37)

Body:

Musilová Michaela 11, Streitová Michaela 9, Ježová Adéla 6, Broďáková Vendula 5, Machačová Alexandra a Alexová Zuzana 4, Tesařová Sofie 3 a Černá Adéla 2